Péče o náramky

 péče o náramky banner

Péče o náramky


Každý šperk je potřeba opečovávat, aby byl krásný na pohled. Naše náramky nejsou výjimkou. Korálky našich náramků jsou navíc galvanicky pozlacené, což zajišťuje větší lesk a odolnost. Takto ošetřené korálky se ale musí udržovat čisté, aby neztratily svůj půvab a i nadále zdobily vaše zápěstí.

Nejlepším způsobem, jak náramek Morinetti čistit, je použití hadříku, který naši zákazníci ke každému náramku dostávají jako nedílnou součást balíčku. Tímto hadříkem stačí korálky otřít. Zvláště je potřeba pečovat o stříbrný korálek na zadní straně náramku, který je také pozlacený. Na něm je totiž laserově vytvořené logo Morinetti. Pamatujte: hadřík nedoporučujeme namáčet do vody, ani chemických čistidel! Takto ošetřený náramek by se mohl nenávratně poškodit. Korálky stačí otřít a vyleštit suchým hadříkem, který je k takovému čištění uzpůsobený.

Na poškození náramků samozřejmě působí spousta vlivů. Tomu se ale můžete snadno vyvarovat. Pokud například vyrazíte v letních měsících k vodě, raději náramek nechte na souši – zamezíte tím oxidaci kovových dílků. Také není dobré zkoušet, jak moc elastické vlákno, na němž jsou navlečeny korálky, vydrží. Ačkoli jsme vybrali to nejsilnější, aby vám náramek vydržel co nejdéle, není radno pokoušet štěstí. Je dobré zamezit i pádům z výšky – korálky by se mohly nejen odřít, ale i prasknout.

To nás dostává k otázce, jak se často o náramky Morinetti starat. Především záleží na tom, jak často naše náramky budete nosit. Pokud vám náramek bude ruku zdobit každý den, pochopitelně je potřeba se o něj starat více. Navléknete-li náramek třeba jednou za dva týdny, korálky se tolik neopotřebují, a není proto potřeba je čistit tak často.

Nejdůležitější je ale uchovávat náramky v bezpečí. K tomu vám nejlépe poslouží dárková krabička s logem Morinetti, ve které vám náramek zašleme. Po každém nošení je dobré šperk do krabičky uložit, abyste si byli jistí, že se mu nic nestane.